Imate pitanja?

Kontaktirajte nas i rado ćemo Vam odgovoriti!

O nama

Georg Kropp je 1921. godine osnovao u malom gradiću Wüstenrotu pokraj Stuttgarta udruženje pod imenom “Zadruga prijatelja”, tj. današnji Wüstenrot & Württembergische AG, koji do dana današnjeg funkcionira po istim principima kao i onda te se svrstava među vodeće financijske institucije u Njemačkoj. Cilj Zadruge jest doprinos povećanju stambenog prostora.   

30. studenog 1925. godine dr. Siegfried Gmelin održao je u Salzburgu uvodno promidžbeno predavanje o temi: “Kako doći do vlastitog stambenog prostora?” Tom prilikom je javnosti po prvi put predstavljen i lako pamtljiv moto austrijskog Wüstenrota:“Svakoj obitelji vlastiti dom.” Wüstenrot je vjeran ovoj ideji već 90 godina. Tijekom tog razdoblja više od milijun stanovnika Austrije uspjelo je doći do vlastitog stambenog prostora.
Wüstenrot Versicherungs-AG iz Salzburga osnivač je Wüstenrot životnog osiguranja d.d. u Republici Hrvatskoj. Austrijska Wüstenrot grupa značajan je čimbenik financijskog tržišta Republike Austrije, a u Republici Hrvatskoj prisutna je od 1998. g. kada je započela s radom Wüstenrot stambena štedionica d.d.
 
Wüstenrot grupa iz Austrije dio je europskog financijskog sustava s tradicijom dužom od 85 godina i već je desetljećima sinonim za stambenu štednju. Osigurateljnim poslom Wüstenrot se počeo baviti 1976. g. te je poslovanje proširio na Slovačku, Češku, Mađarsku i Hrvatsku, nadovezavši na proizvode stambene štednje osigurateljne proizvode.
U svim zemljama gdje posluje Wüstenrot grupacija posebno je naglašena specifičnost strategije nastupa na novom tržištu. U prvom koraku to je pokretanje stambene štedionice kao okosnice poslovanja Grupe te potom osnivanje osiguravajućeg društva za životna i/ili neživotna osiguranja.Wüstenrot životno osiguranje je u 100%-tnom vlasništvu tvrtke Wüstenrot Versicherungs-AG iz Salzburga.